Royal Garden, Trondheim :
Fredag den 26. september 2008
er datoen for en 60-talls-opplevelse av de helt sjeldne:
The Zombies og The Shirrows reunion-concert 44 år etter!

I tillegg får vi oppleve Difference - på samme scene -
en trøndersk kjempesuksess fra 60-70-tallet, med vokalharmonier
og låtmateriale de fleste bare kunne misunne dem.

Mer informasjon finner du på "plakaten" nedenfor. Velkommen!
The Zombies er verdens nest mest re-utgitte band etter The Beatles. Deres aller første konsert utenfor England var, - ja nettopp, i Trondheim med de lokale helter The Shirrows som oppvarmingsband. Shirrows var midt i sin mest populære periode. The Zombies var nok ikke så kjente i Trondheim den gangen, til tross for at de toppet USA listen Billboard Hot 100 samme uke med ”She’s not there”.

Annonse for konserten med The Zombies og The Shirrows i 1964

Men gutta i Shirrows ble Zombies-frelst og det er de den dag i dag. The Zombies er musikernes band fremfor noen av 60-tallsgruppene. Deres andre album, ”Odyssey and Oracle”, som ble utgitt nesten et år etter at gruppen ble oppløst i 1966, ga bandet deres andre no. 1 hit i USA med ”Time of the Season”. Colin Blunstone og Rod Argent var hovedfigurene i bandet og de kom sammen igjen etter 34 år med solo og produsentkarrierer i 2000 og turnerer verden over på nytt.

Tom Petty skriver om The Zombies:
”If you weren’t fortunate enough to hear this music when it forst appeared in the mid-60’s, you will never know the extremes of it’s magic.”

Det finnes i dag hundretalls coverversjoner av “She’s not there”, hvorav Santana’s er den mest kjente. Her er et lite utvalg Zombies-hits du vil like:
She’s not there Time of the Season Leave me be
Tell her no I love you Sticks and Stones
Imagine the Swan Care of cell 44 Don’t cry for me
Hung up on a dream This will be our year A rose for Emily
Can’t nobody love you Whenever you’re ready Road Runner